Basist för shoegaze/noisepop/dronerock/etc-projekt - 0:- • Vend

Önskas 21 apr Uppsala

Basist för shoegaze/noisepop/dronerock/etc-projekt

0:-

Hej! Jag har ett musikprojekt någonstans i genrerna shoegaze/oväsenspop/psykedelia/monotoni, med influenser som the Jesus & Mary Chain, Velvet Underground, Spacemen 3, My Bloody Valentine, Spiritualized, LOOP, och mycket mer. Vi är baserade i Uppsala, släppte förra året vår första singel, och jobbar just nu på en debut-EP för release senare under 2024.

Debutsingeln beskrev av vissa recensenter som "a stomping bit of fuzzed out rock'n'roll" och "a total wipeout of bubblegum pop and feedback", medan andra var missnöjda med hur "most of the parts were filled with constant sound and volume", och låten har spelats på oberoende radio i såväl Sverige som USA, Storbritannien och Frankrike.

Jag skulle på sikt vilja ta det här projektet till livescenen, så vi letar för tillfället efter en basist som vill vara med och spela live. Jag skriver allt material, gör allt i "studion", och har ganska klara idéer om hur jag vill att det ska låta live också, så jag vill vara tydlig från början med att detta inte blir världens mest demokratiska projekt som lämpar sig bäst om du vill förverkliga dina egna musikaliska idéer. Men om du vill vara med och skapa största möjliga oväsen med så många pedaler som möjligt och så få ackord som det bara går tror jag det skulle kunna bli kul!

Vi är som sagt Uppsalabaserade, men det kan säkert funka att vara involverad om man är baserad i trakten (t.ex. i Stockholm). Om detta låter intressant, hör bara av dig så kan jag skicka lite av vårt material och så diskuterar vi förutsättningarna därifrån!

avatar

Henrik R

henrik_r 

Medlem i över ett år

Skicka meddelande
Skick: Ok
Visningar: 118
Sveriges marknadsplats för musiker sedan 2009